Grondstoffen

Kalveren krijgen evenwichtige voeding aangepast aan de leeftijd en behoefte van het kalf. Zo’n 70 tot 87% van deze grondstoffen zijn duurzaam (her)gebruikte reststromen en bijproducten uit de levensmiddelenindustrie.

Blanke kalveren worden gevoerd met een combinatie van kalvermelk en ruwvoeders/brok. Rosé kalveren krijgen alleen de eerste maanden van hun leven kalvermelk en ruwvoeders/brok. Daarna wordt het ruwvoer/brok aangevuld met bijproducten uit de levensmiddelenindustrie zoals aardappelsnippers en bierborstel.

De wei-producten gebruikt voor kalvermelk zijn bijproducten uit de kaasmakerij. Bierborstel is een bijproduct uit de bierbrouwerij en wordt gevoerd als onderdeel van het ruwvoer.
Kalverhouders maken dus gebruik van verschillende circulaire en duurzame grondstoffen.

Herkomst ingrediënten kalvermelkpoeder

Herkomst ingrediënten kalverruwvoeders